Artister 2018

Dansklacken i Karesuando 26 - 27 juli 2019

Sveriges nordligaste fest


Artister 2018

KAPTEN RÖD


Hela min önskan att bli artist föddes i publiken.

Det är live och på scen hela kärnan i mitt artisteri

finns - det är där jag känner att jag verkligen kommunicerar

med mina lyssnare. Det ska bli fantastiskt att komma ut

i landet och möta alla i sommar - hoppas ni är med oss!

- Kapten Röd.


Kapten Röd kommer att spela på lördag 28 juli

KALLE BAAH


Längst framme vid scen var stämningen på topp bland dansandes besökare med armarna i luften. Med över trettio är på nacken är Kalle Baah fortfarande ett liveband att räkna med.

- Norrtälje tidning


Kalle Baah kommer att spela på lördag 28 juli

SOFIA JANNOK


Sofia besökt Dansklacken senast 2015, nu ser vi fram emot ett nytt helt magiskt framträdande. Detta är en av Sofias få framtrände denna sommar


Sofia Jannok spelar på lördag 28 juli

Foto Ellika Henriksson

ELLEN SUNDBERG


För några år sedan var Ellen Sundberg med på en Kjell Höglund- hyllning i samband med Storsjöyran. Inspirerad av detta gjorde Ellen en djupdykning i Höglunds produktion och hittade en fantastisk låtskatt. Texter som är filosofiska, politiska och djupt allmänmänskliga. Poetiska och samtidigt raka och självklara. Många av dem skrivna för 30-40 år sedan men förbluffande aktuella än idag.


Många har längtat efter att höra Ellen sjunga på svenska och nu har hon spelat in ett helt album med Kjell Höglunds sånger. Och trots alla olikheter mellan Kjell och Ellen, i ålder, kön och säkert mycket annat, lyckas hon på ett helt obesvärat och naturligt sätt göra sångerna till sina.


Ellen Sundberg kommer att spela på fredag 27 juli

FAVORITE HIPPIES


Tornedalssonen Örjan Mäki är en av Sveriges mest välrenommerade roots-gitarrister. För den skandinaviska americana-publiken är Örjan kanske mest känd som leadgitarrist i Willy Clay Band, men han har även gjort otaliga turnéer med artister som Chip Taylor, Will Kimbrough och Doug Seegers.


I sitt eget band Favorite Hippies tar Örjan klivet in till mitten av scenen för att axla rollen som frontman. Bandet har hunnit släppa två lovordade fullängdsalbum; debuten ”Sidekick Stories” (2013) och ”Love Is Hard” (2016). Stilmässigt rör de sig, inte helt oväntat, mellan jordnära musikstilar som americana, alt-country, blues och rock á la 70-talets Rolling Stones.


Favorite Hippies kommer att spela på fredag 27 juli

RAJ RAJ BANDGruppen spelar något som de själva kallar för tornedalsetno-folkpunk. Underhållningen omfattar förutom musik även historieberättande och sketcher med betoning på självironi. Raj Raj Band har hittills släppt fyra skivor, den senaste 2012.'


RAJ RAJ BAND spelar på lördag 28 juli

WAHLBERG


Wahlberg är en reggae/pop singer songwritter artist.. Hans första låt mot toppen släpptes 2015 och har med hög fart såld guld.

Nu är han redo för Dansklacken på Dosan


Wahlberg spelar på fredag 27 juli

FELGEN ORKESTER


Felgen Orkester består av 5 søskenbarn og en kamerat fra Karasjok , og ble startet i 2011. Bandet begynte da å spille sammen og lage egne låter. Ettersom to av bandmedlemmene allerede spilte i det profilerte bandet ”Rolffa”, tok det litt tid å utvikle bandet Felgen Orkester. Når bandet ”Rolffa” tok en langvarig pause fra musikken, startet Felgen Orkester med planleggingen av sin første EP og konsert.

EP:en "Soaját" ble utgitt 27. mars 2013.


Felgen Orkester spelar på fredag 27 juli

Copyright @ All Rights Reserved Dansklacken på Dosan